РУСИЈА

ФСБ: Спречен покушај терористичких аката које је Украјина спремала против власти Запорошке области

Службеници Федералне службе безбедности Русије осујетили су планове Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине да изврши терористичке акте против руководилаца војно-цивилне администрације Запорошке области, саопштено је из Центра за везе са јавношћу (ЦОС) ресора.
Sputnik
„ФСБ је у току оперативних радњи спречио покушај Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине да изврши серију диверзантско-извиђачких аката против руководилаца војно-цивилне администрације Запорошке области и службеника органа реда Русије“, наводи се у саопштењу.
У саопштењу се додаје да је идентификован службеник украјинске специјалне службе који је управљао активношћу саучесника које је регрутовао из редова становника Запорошке области.
Како се истиче, добијени су исцрпни подаци о операцијама које спроводи Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине, идентификован директни извршилац, саучесник приведен, заплењена средства за извршење злочина, а такође идентификовани канали тајне комуникације и начини финансирања.
Прецизира се да су против саучеснице покренути кривични поступак по члану о терористичком акту, као и незаконитом стицању и продаји експлозива и експлозивних направа.
РУСИЈА
ФСБ: Кијев планирао терористички напад у Русији „прљавом бомбом“, ухапшени украјински пилоти
Коментар