- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ: Спречен покушај терористичких аката које је Украјина спремала против власти Запорошке области

© Sputnik / Дмитрий МакеевПрипадник ФСБ Русије
Припадник ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2023
Пратите нас
Службеници Федералне службе безбедности Русије осујетили су планове Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине да изврши терористичке акте против руководилаца војно-цивилне администрације Запорошке области, саопштено је из Центра за везе са јавношћу (ЦОС) ресора.
„ФСБ је у току оперативних радњи спречио покушај Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине да изврши серију диверзантско-извиђачких аката против руководилаца војно-цивилне администрације Запорошке области и службеника органа реда Русије“, наводи се у саопштењу.
У саопштењу се додаје да је идентификован службеник украјинске специјалне службе који је управљао активношћу саучесника које је регрутовао из редова становника Запорошке области.
Како се истиче, добијени су исцрпни подаци о операцијама које спроводи Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине, идентификован директни извршилац, саучесник приведен, заплењена средства за извршење злочина, а такође идентификовани канали тајне комуникације и начини финансирања.
Прецизира се да су против саучеснице покренути кривични поступак по члану о терористичком акту, као и незаконитом стицању и продаји експлозива и експлозивних направа.
Руски војник са гас маском - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
РУСИЈА
ФСБ: Кијев планирао терористички напад у Русији „прљавом бомбом“, ухапшени украјински пилоти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала