РЕГИОН

Додик: Српска се не повлачи, нећемо поштовати одлуке Уставног суда БиХ

Република Српска се не повлачи и нећемо поштовати одлуке Уставног суда БиХ, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик после састанка представника странака које чине власт на нивоу БиХ.
Sputnik
Навео је да су се договорили да се у наредних десетак дана направи сет решења везаних за европске интеграције које би требало прихватити као пакет.
Додик је, на конференцији за новинаре, рекао да је на састанку било речи о актуелним питањима и да је једно од њих било и питање Уставног суда БиХ.
„Веома је важно што се одржао састанак на нивоу партнера БиХ. Разумем партнере, који приказују своје неслагање са тим. НСРС ће се борити за примену и реализацију нашег закона“, казао је Додик.
Додик је навео да питање страних судија у Уставном суду БиХ мора бити решено.
„Имамо различите погледе по питању БиХ, ми смо за то да се странци не мешају“, казао је Додик, додајући да БиХ није савршено друштво.
Додик је напоменуо да је међу 14 приоритета ЕУ и тај да се реши питање страних судија и реформише Уставни суд БиХ, истичући да Српска неће дозволити да Суд и Тужилаштво БиХ делују селективно у Републици Српској, пренео је портал РТРС.
РЕГИОН
„Прелила се чаша жучи“: Скупштина легално и легитимно штити интересе Српске
Коментар