- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Српска се не повлачи, нећемо поштовати одлуке Уставног суда БиХ

© Sputnik / Бранко МаксимовићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Република Српска се не повлачи и нећемо поштовати одлуке Уставног суда БиХ, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик после састанка представника странака које чине власт на нивоу БиХ.
Навео је да су се договорили да се у наредних десетак дана направи сет решења везаних за европске интеграције које би требало прихватити као пакет.
Додик је, на конференцији за новинаре, рекао да је на састанку било речи о актуелним питањима и да је једно од њих било и питање Уставног суда БиХ.
„Веома је важно што се одржао састанак на нивоу партнера БиХ. Разумем партнере, који приказују своје неслагање са тим. НСРС ће се борити за примену и реализацију нашег закона“, казао је Додик.
Додик је навео да питање страних судија у Уставном суду БиХ мора бити решено.
„Имамо различите погледе по питању БиХ, ми смо за то да се странци не мешају“, казао је Додик, додајући да БиХ није савршено друштво.
Додик је напоменуо да је међу 14 приоритета ЕУ и тај да се реши питање страних судија и реформише Уставни суд БиХ, истичући да Српска неће дозволити да Суд и Тужилаштво БиХ делују селективно у Републици Српској, пренео је портал РТРС.
Скупштина Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
РЕГИОН
„Прелила се чаша жучи“: Скупштина легално и легитимно штити интересе Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала