СПОРТ

Петрушев креће пут Америке – Детроит се одрекао Копривице

Филаделфија Севентисиксерс НБА екипа која полаже права на Филипа Петрушева саопштила је списак играча за Летњу лигу и на њему се нашао члан Црвене звезде. Када је у питању Партизанов Балша Копривица, њега се одрекао Детроит који га је за новац трејдовао у Лос Анђелес Клиперсе.
Sputnik
Према писању америчких медија, односно Омира Санкофа из Detroit Free Press-a, Клиперси су упутили понуду Пистонсима за члана КК Партизан у износу од 2,1 милиона долара.
Копривица је на НБА драфту 2021. године изабран као 57. пик од стране Шарлота који су га убрзо проследили Детроиту, после чега је он на жељу Жељко Обрадовића стигао у Партизан. Претходно је две године боравио на Флорида Стејту и похађао је три средње школе у САД.
СПОРТ
Маша преко Украјинке до бронзе на Европском првенству
По доласку у Србију, након што је задужио црно-бели дрес није се наиграо, а разлог су биле повреде као и мононуклеоза. Просечно је у АБА лиги постизао 4,3 поена уз 3,3 скока, док је у Евролиги одиграо свега шест утакмица. Просек му је ту слабији, имао је један поен уз 1,3 скока.
Како се Клиперси још нису огласили о Летњој лиги, јер је није изашао списак, тако је нејасно и да ли ће Балша Копривица кренути пут Америке.
За разлику од њега, то ће учинити Филип Петрушев који ће овог лета играти за Филаделфију Севентисиксерс.
Центар Црвене звезде имаће прилику да се избори за уговор у НБА лиги, након што је са црвено-белима завршио сезону поразом од Партизана у финалу АБА лиге у пет мечева.
Петрушев је ипак освојио два трофеја са Звездом минуле сезоне, док је у Евролиги бележио просечно 10,7 поена уз пет скокова.
Филаделфија је на НБА драфту одржаном пре две године изабрала Петрушева са 50. позиције.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
СПОРТ
НБА хаос: Далас верује у „отписани тандем“, Денвер се осипа, Голден Стејт „закључао“ Грина
СПОРТ
Новицки гледао – Орлићи поражени од Француске са чак 39 разлике
Коментар