- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

НБА хаос: Далас верује у „отписани тандем“, Денвер се осипа, Голден Стејт „закључао“ Грина

© AP PhotoЛука Дончић и Кајри Ирвинг
Лука Дончић и Кајри Ирвинг - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Пратите нас
Изузетно узбудљива ноћ је за нама када су дешавања у НБА лиги у питању јер је почео прелазни рок за слободне играче. Кајри Ирвинг који је имао могућност да напусти Далас, одлучио је да остане у Тексасу, постписавши уговор „тежак“ 126 мииона долара и да у тандему са Луком Дончићем покуша да свргне Денвер с трона.
Највећи посао завршио је Далас тиме што је сачувао, односно задржао Кајрија Ирвинга који је стигао почетком фебруара. Многи су тада јавно, јасно и гласно поручили да прекаљени амерички ас, и кошаркаш који је осам пута учествовао на Ол-стару неће моћи са Словенцом Дончићем, да ће им бити мало једна лопта и да је то тандем осуђен на пропаст, али... Далас и даље верује у њих, чак ни после фијанска и чињенице да екипа није отишла у плеј-оф.
Додуше, то су сами тако одлучили због начина на који су у финишу губили мечеве, о чему је причао и њихов тренер Џејсон Кид.
Мавси су задржали Ирвинга, а обезбедили су и још један потпис. У тим је доведен, тачније, вратио се Сет Кари, брате Стефа Карија који је у периоду од 2016. до 2018. носио дрес Даласа. Тиме је (п)ојачана бековска линија, бившим чланом Бруклина.
Није то све када је у питању Далас који ће покушати да сруши шампионе НБА лиге - Денвер Нагетсе. Тим из Тексаса жели бившег првог пика на драфту Деандреа Ејтона из Финикса, који је прошле сезоне просечно бележио дабл-дабл учинак, од 18 поена, 10 скокова.
Маверикси су спремни у супротном правцу да пошаљу Џавала Мекгија, Тима Хардавеја Џуниора и Ришона Холмса.
С друге стране, Денвер је остао без битног играча који је претходне сезоне имао запажену улогу у освајању историјског шампионског прстена. Брус Браун који је уз Николу Јокића постао бољи играч, прихватио је понуду Индијане од 45 милиона долара за двогодишњи уговор, док је Денвер могао да му понуди макс 7,8 милиона по сезони.
За разлику од њега, ветеран Диандре Џордан потписао је нови уговор са Нагетсима, а иако није објављена цифра, претпоставља се да је реч о минималцу.
Узбудљиво је било и у табору Голден Стејта, који су успели да задрже Дрејмонда Грина, али ће за то морати дебело да плате. За нови четворогодишњи уговор ће амерички суперстар добити 100 милиона долара.
Испрсио се у току ноћи и Хјустон који је довео доскорашњег члана Торонто Репторса, а реч је о Фреду Ванвлиту који ће за три године инкасирати 130 милиона долара.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Паоло Банкеро - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Италијани у шоку: „Није издаја него циркус“
Француска - Србија У19 - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Новицки гледао – Орлићи поражени од Француске са чак 39 разлике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала