- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маша преко Украјинке до бронзе на Европском првенству

© Фото : Youtube/prinstcreen/r.k.crvena zvezdaМаша Перовић
Маша Перовић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Пратите нас
Талентована српска рвачица Маша Перовић освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Шпанији за такмичаре узраста до 20 година у категорији до 65 килограма.
Маша је у репесажу била боља од Азербејџанке Фатме Исајеве 18:10, док је у борби за треће место савладала Јелизавету Винохрад из Украјине 6:2, а изгубила је од Мађарице Енико Елекеш која је освојила титулу првакиње Европе.
О експанзији српског женског рвања и врхунским резултатима у континуитету сведочи податак да је ово већ трећа медаља ове године на шампионатима Европе за млађе категорије.
Претходно су до победничког подијума стигле Фани Нађ у конкуренцији млађих сениорки (У23) и Евелин Ујхељи у јуниорској конкуренцији (У17).
„Овакав низ освајања медаља нисмо имали чак ни у грчко-римском стилу где традиционално имамо најбоље резултате и велике шампионе. Много одрицања, велики труд и сјајна подршка свих структура у Рвачком савезу Србије увек дају резултате и то смо још једном потврдили“, рекао је тренер српских рвачица Далибор Перовић и додао:
„Ово је заиста огроман успех за српско рвање. Поносан сам и на остале девојке, Јовану Радивојевић, Јану Петровић, Милицу Секуловић и Емилију Јаковљевић које су се феноменално бориле и биле близу медаље“, рекао је селектор.
Далибор Перовић поручио је да је ово само почетак жетве медаља у рвању.
„Србија не треба да брине за будућност рвања, јер заиста имамо одличну генерацију која је тек почела са освајањем медаља“, закључио је Перовић.
Занимљиво је да је ово била 55 медаља на великим такмичењима за српско рвање у млађим категоријама, а до сада је освојено 12 злата, 15 сребра и 28 бронзи, од којих је ово седма медаља у рвању за жене.
Тијана Бошковић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Не помаже ни Тијана – Србија „прокоцкала“ победу и узда се у математику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала