Мундобаскет 2023

„За Србију и Боришу, пустите нас да сањамо“ – Алекса је оставио и срце и „зубе“

Алекса Аврамовић како пред утакмицу са Порториком тако и пред меч са Литванијом поручио је да ће кошаркаши Србије играти за Боришу Симанића, а он је за њега оставио срце на терену па скоро и зуб после једног ударца.
Sputnik
Србија је у полуфиналу Светског првенства после величанствене победе над Литванијом. Енергија, мотивација, храброст и жеља све су Орлови оставили на терену.
Алекса Аврамовић уписао је осам поена и две асистенције, али његова дефанзивна игра поново је била један од кључних детаља за одличну партију српског тима.
После повреде Борише Симанића Алекса је најавио да ће Орлови играти за свог саиграча који је у болници, а при сваком Аврамовићевом кораку јасно се видело колико му је стало да остави на паркету све што има.
Током првог полувремена Аврамовић је добио тежак ударац у зуб, почео је да крвари на тренутак је морао ван терена. Литванци су покушали да му избију зуб, а онда је Алекса њима показао зубе.
,,Није нас пореметио пораз од Италије, дошао је у правом тренутку за нас. Ова утакмица је била можда и боља него против Доминиканске Републике, неко мора кући, а данас је то Литванија. На нама остаје да сањамо оно што смо желели, у борби смо за медаљу, желимо да обрадујемо нашу земљу и нашег Боришу Симанића. Поносан сам и почаствован што имам прилику да представљам своју земљу. Дајемо и више од максимума”, рекао је Алекса Аврамовић.
Поручио је српски кошаркаш да ће Орлови покшати да обрадују навијаче и у наставку шампионата.
,,Осећам се феноменално, радим свој посао, свима нама ово много значи. Ово су моменти за цео живот. Пустите нас да сањамо, срећан сам што сам што сам у овој групи људи. Волимо вас све, бодрите нас, а ми ћемо покушати да вас све обрадујемо“
Алекса је на паркету провео 14 минута и за то време украо је кошаркашима Литваније четири лопте. Нису у питању само његове бројке већ и начин на који је разиграо остале саиграче који су због његове одбране били у прилици да побољшају свој учинак.
Није ово била прва утакмица у којој је Аврамовић показао колико срце има. Српски кошаркаш сваку утакмицу у националном дресу одиграо је на изузетно високом нивоу и увек се видела енергија којом је покретао остатак екипе.
Није му стало до тога да постигне што већи број поена јер зна свој задатак, а за њега је то трчање по терену.
„Мој посао је да се изјурим, свако зна свој посао“.
Аврамовић је својом изјавом објаснио и паролу Светислава Пешића који је истакао да се овај српски тим од почетка води тиме да играју „Сви за једног, један за све.“
Мундобаскет 2023
Један за сви! – нови мото Орлова
Мундобаскет 2023
Богдан: Чудан смо карактер и не тражимо алиби
Мундобаскет 2023
Орлови скандирали Боришино име – Пешић послао снажну поруку /видео/
Коментар