- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Богдан: Чудан смо карактер и не тражимо алиби

© Фото : ФИБАБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Капитен Богдан Богдановић одиграо је фантастичан меч, убацио је 21 поен против Литваније и трасирао је Србији пут ка полуфиналу Мундобаскета, где чека победника меча Канада - Словенија (среда, 20.45). Ас Орлова победу је посветио повређеном саиграчу Бориши Симанићу, који се опоравља од операције бубрега.
„Бориша Симанић, дао нам је невероватну енергију. Били смо нервозни, у млађим данима сам увек губио од Литваније. Видео сам Боришину поруку, рекао је: 'Момци, добро сам'. Само то што је размишљао о нама, ујединио нас је. Невероватан момак, ово је за њега“, биле су уводне речи Богдановића на конференцији после меча.
Колико је ова победа битна за Србију?
„Битно је за нас као спортисте, знате колико волимо кошарку, срећан сам што смо у полуфиналу и наставићемо да се даље боримо.“
Уследила је констатација да је Богдан ујединио екипу на терену и у свлачионици, Бориша ван терена.
„Неки пут не знам како да се понашам у оваквим тренуцима. Много емоција, много сјајних играча. Срећан сам што сам у тој позицији. Можда сам рекао Гудури нешто што се њему свидело и зато је одиграо боље. Добра је ствар. Чим се заврши ноћ, морамо да се окренемо наредној утакмици, наредном изазову. Морате да се спремите и да будете одморни“, рекао је Богдановић.
На питање како је и колико задовољан својим издањем против Литваније, Богдан је одговорио:
„Играм кошарку према инстинкту који ме води. То сам ја, надам се да ћу играти овако до краја турнира. Увек се трудим да се доказујем, свиђа ми се како сам играо данас. Неки шутеви су били исфорсирани, имам мало времена да се опоравим и да се спремим за оно што нас даље очекује.“
Србија је после дуго времена у полуфиналу Мундобаскета, када је нико готово није очекивао. Богдан је на ту тему рекао:
„Ми смо онако, пре свега, чудан карактер и не тражимо алиби никад, чак ни у тим ситуацијама које су тешке. Али, морам да кажем, док смо у хотелу размишљамо и причамо о томе. Како га је ударио, да ли га је ударио. Разговарамо као сви, да ли је намерно. Али када дође утакмица, сви смо професионалци, покушавамо да се концентришемо на меч. Са његовом стабилношћу дао нам је енергију и хвала му на томе.“
Колико значи што је Србија у полуфиналу?
„Још увек не знам колико значи. После првенства када одлежи, Кари зна, он је више пута био ту. То је питање за њега.“
Одговорио је Богдан и на питање колико му је било битно да одигра добар меч, после оног што му се догодило против Италије, када је тројке шутирао 1/13.
„Па ја искрено не бирам утакмице кад ћу да играм добро, кад лоше. Је**га, дешава ми се. И ја сам човек, како да кажем. Нисам ја намерно промашивао, као Амери ће да изгубе од Литваније. Не знам ни ја шта сад, тако испада. Било је 15-16 разлике за нас, помислио сам још две тројке и идемо на 21. Промашио сам, две-три и окренула се утакмица“, кроз осмех је рекао Богдан Богдановић.
Србија сада има два дана одмора, па је у петак очекује полуфинале са бољим из двобоја Словенија - Канада који је заказан за среду од 20 сати и 45 минута.
Србија Литванија Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Мундобаскет 2023
Није вам ово Америка – Литванија се слупала о „српски зид“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала