- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Један за сви! – нови мото Орлова

© Фото : ФИБАСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Селектор Србије Светислав Пешић истакао је после часа кошарке који су Орлови одржали Литванцима, да је тимска победа 87:68. Сви за једног и један за све, мото је орлова, који из гласа Светислава Пешића гласи: „Један за сви!“. Селектор је на конференцији објаснио да се тако каже у његовом Пироту.
„Велика победа, важна победа. Ова утакмица против једног сјајног тима каква је Литванија. Имам много респекта јер су одиграли сјајан турнир. Рекли смо да ћемо одиграти сваку утакмицу максимално. Било је тешко припремити утакмицу, морали смо да пронађемо енергију и концентрацију у одбрани. Од првог дана је наш мото: `Сви за једнога, један за сви!`. У тешким ситуацијама, ви не играте онако како желите да играте. Ако хоћете да анализирате тим, онда гледате како игра у тешким ситуацијама. У одбрани можете да видите све. Како смо зауставили њихову унутрашњу линију, како смо зауставили Валанчијунаса. Ако зауставите шут за три поена, то је квалитет Литваније“, истакао је Пешић и наставио:
„Примили смо пет тројки на старту, у првој четвртини. Такође смо покушали да контролишемо њихов офанзивни скок. У првом полувремену имали су шест офанзивних скокова, у другом два, имали су у претходним мечевима по 13 офанзивних скокова. Срећан сам због ове победе, и даље смо на турниру и морамо да се спремамо за даље. Сутра ћемо имати слободан дан, први пут. Имаћемо одмор без кошарке, физички и ментално је то јако битно за нас“, истакао је селектор кошаркаша Србије.
За крај се Пешић још једном осврнуо на нови мото Орлова на Мундобаскету:
„Каже се један за све, али се у мом Пироту каже: „Један за сви!“.
Управо тако је Пешић и написао на табли за тактику после разбијања Литванаца.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Мундобаскет 2023
Богдан: Чудан смо карактер и не тражимо алиби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала