СПОРТ

Повређени Ласло до краја није желео да се преда – али није вредело

Ласло Ђере, српски тенисер, поражен је у првом колу Мастерса у Шангају од Ринкија Хиџикате, аустралијског тенисера, резултатом 7:6, 7:5. Српски тенисер мучио се са боловима па је на моменте деловало и да ће предати меч, што није учинио, али није ни успео да преокрене резултат.
Sputnik
Јако тежак меч одиграо је Ласло Ђере противн незгодног Ринкија Хиџикате који је вероватно одиграо свој најбољи тенис у каријери. Српски тенисер пропустио је чак седам брејк лопти у првом сету што га је ксупо коштало јер је аустралијски тенисер преузео иницијативу и стигао је до предности.
Тада је постало јасно да Ласло има проблем, позвао је медицински тајм-аут, после ког је делвао лоше на терену. Хиџиката је имао брејк предности и у другом сету, а онда у десетом гему и три везане меч лопте.
Деловало је да је већ тада све готово, али Ђере је спасао све три меч лопте и направио брејк чиме је направио потпуно помету у другом сету. Међутим, упорни Хиџиката поново је узвратио и потом успео да заврши меч без изгбуљеног сета.
Српски тенисер је у Шангај стигао после турнира у Астани где је у првом колу предао меч Хамаду Међедовићу. Са повредом се такође мучио и током Дејвис купа.
Велика штета за Ласла јер ове сезоне игра заиста диван тенис што најбоље показује меч са УС Опена у ком је маестрално парирао Новаку Ђоковићу када му је одузео два сета.
СПОРТ
Крај агоније: Надал се вратио! /видео/
Коментар