- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Повређени Ласло до краја није желео да се преда – али није вредело

© Tanjug / Frank Molter/dpa via APЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, поражен је у првом колу Мастерса у Шангају од Ринкија Хиџикате, аустралијског тенисера, резултатом 7:6, 7:5. Српски тенисер мучио се са боловима па је на моменте деловало и да ће предати меч, што није учинио, али није ни успео да преокрене резултат.
Јако тежак меч одиграо је Ласло Ђере противн незгодног Ринкија Хиџикате који је вероватно одиграо свој најбољи тенис у каријери. Српски тенисер пропустио је чак седам брејк лопти у првом сету што га је ксупо коштало јер је аустралијски тенисер преузео иницијативу и стигао је до предности.
Тада је постало јасно да Ласло има проблем, позвао је медицински тајм-аут, после ког је делвао лоше на терену. Хиџиката је имао брејк предности и у другом сету, а онда у десетом гему и три везане меч лопте.
Деловало је да је већ тада све готово, али Ђере је спасао све три меч лопте и направио брејк чиме је направио потпуно помету у другом сету. Међутим, упорни Хиџиката поново је узвратио и потом успео да заврши меч без изгбуљеног сета.
Српски тенисер је у Шангај стигао после турнира у Астани где је у првом колу предао меч Хамаду Међедовићу. Са повредом се такође мучио и током Дејвис купа.
Велика штета за Ласла јер ове сезоне игра заиста диван тенис што најбоље показује меч са УС Опена у ком је маестрално парирао Новаку Ђоковићу када му је одузео два сета.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
СПОРТ
Крај агоније: Надал се вратио! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала