СПОРТ

„Новак је Алкарасу трн у пети“ – Американац погодио право у мету

Легенда светског тениса Американац Џими Конорс огласио се поводом трке Новака Ђоковића и младог Карлоса Алкараса који се труди да га престигне на врху АТП листе, али му то не успева. Американац је једној речници, врло сликовито, објаснио да је Србин трн у пети 20-годишњег Шпанца.
Sputnik
Све могуће турнире пријавио је други рекет света Карлос Алкарас како би, прво истопио бодовну предност Ђоковића која је на старту ове седмице износила око 2.800 бодова.
Али како први рекет света „пуни батерије“ за фото-финиш и не брани бодове и трофеје на турнирима освојеним прошле године, тако Алкарас прилази јер јер играо већ два турнира у Азији, а очекује га селидба у Европи, где је потврдио учешће у Базелу, турниру из серије 500.
Ипак, само 90 бодова на Мастерсу у Шангају, од могућих и максималних 1.000, сасвим сигурно су фрустрирали Алкараса ког је избацио Бугарин Григор Димитров у осмини финала.
Џими Конорс је прокоментарисао о чему се ту заправо ради и због чега Шпанцу не успева да ухвати корак са најбољим тенисером свих времена Новаком Ђоковићем.
СПОРТ
Познат термин одложеног 171. вечитог дербија
„Карлос не сме да дозволи себи да буде опседну Ђоковићем, јер има још неколико добрих тенисера. Пре свих, ту су Јаник Синер, Данил Медведве...“, рекао је Американац и наставио:
„Упркос томе што је победио Ђоковића на Вимблдону, он очигледно остаје трн у његовој пети. МОра да буде опрезан, пошто се на тај начин припрема само за једног противника. С друге стране, сматра да друге може лако да победи, да је бољи од њих, али испоставља се да није тако. И остали играју тенис, јако добро то чине“, погодио је право у мету Џими Конорс.
Имао је легендарни амерички тенисер и савет за 20-годишњака из Мурсије пред којим је несумњиво блистава будућност, под условом да настави напорно да ради и буде фокусиран на бројне изазове који су тек пред њим.
„Мора да буде спреман подједнако за сваког ривала, не само за Ђоковића. Поновићу, има ту још квалитетних тенисера. Свиђа ми се његово понашање. Не само на терену, већ и ван њега, како се понаша и све остало. Тенисери су страшно плаћени и зато морају да пруже максимум на терену, а Карлос то управо и ради. Уживам да га гледам, волим играче који се испрљају на терену и тачно знају шта је неопхподно да буду први на свету. Такво понашање подиже интересовање за тенис“, рекао је Конорс, који из искуства то прича, с обзиром на то да је управо он био један од таквих играча.
Погледајте интервју са Владимиром Јовановићем.
СПОРТ
Алкарас проговорио о трци са Ђоковићем: „Закомпликовало се...“
СПОРТ
Руси јачи од Американца у Кини – Андреј једини преживео сечу фаворита
Коментар