СПОРТ

Обрадовићеве потешкоће у Кнежевини: Чекајући НБА звезду – а следећа је Звезда

Када је најављивана нова сезона Евролиге као један од притајених фаворита за највиши пласман обележен је Монако. Тим који са клупе предводи српски стручњак Саша Обрадовић у прва два кола елитног такмичења није оправдао ту улогу и није стигао до победе. Пораз од Виртуса код куће посебно је потресао Кнежеве који и даље чекају да заигра Кемба Вокер.
Sputnik
И то све пред гостовање Црвеној звезди.
Кемба Вокер стигао је прошлог лета из НБА у Евролигу као једно од највећих појачања и најзвучнијих у исто веме. Ипак, због повреде још није дебитовао, а очекује се да то уради можда чак на гостовању Црвеној звезди у следећем колу.
Јасно је да Обрадовићу не цветају руже на старту сезоне, што се види и из изјаве после пораза од Виртуса за који наступа Огњен Добрић.
„Када изгубите овако, када грешите 40 минута у нападу и одбрани, појединачно и тимски, тренер треба да преузме одговорност. Објашњење? Ако не играш по плану, ако не користиш своју снагу, ако форсираш, ако немаш стрпљења, ако грешиш, онда је јако тешко. У Евролиги ти момци играју на највишем нивоу. Да причамо о нама и потцењујемо противника, мислим да треба да будемо реални“, рекао је Обрадовић.
Поред Кембе Вокера, Обрадовић не може да рачуна ни на Џордана Лојда.
„Тренирају, Џордан почиње и тренинг са контактом. Не знам када ће заиграти. Лојд је вероватно највише недостајао, али било је очекивано. После неколико месеци неиграња није могао одмах да помогне. И Кемба је почео са тренинзима, али ни он није играо месецима“, додао је Обрадовић.
Монако у среду гостује Црвеној звезди, у склопу трећег кола Евролиге.
СПОРТ
Звездин „дан мрмота“ у Литванији
Коментар