- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовићеве потешкоће у Кнежевини: Чекајући НБА звезду – а следећа је Звезда

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаТренер КК Црвена звезда Саша Обрадовић незадовољан игром свог тима на мечу против Зенита
Тренер КК Црвена звезда Саша Обрадовић незадовољан игром свог тима на мечу против Зенита - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
Пратите нас
Када је најављивана нова сезона Евролиге као један од притајених фаворита за највиши пласман обележен је Монако. Тим који са клупе предводи српски стручњак Саша Обрадовић у прва два кола елитног такмичења није оправдао ту улогу и није стигао до победе. Пораз од Виртуса код куће посебно је потресао Кнежеве који и даље чекају да заигра Кемба Вокер.
И то све пред гостовање Црвеној звезди.
Кемба Вокер стигао је прошлог лета из НБА у Евролигу као једно од највећих појачања и најзвучнијих у исто веме. Ипак, због повреде још није дебитовао, а очекује се да то уради можда чак на гостовању Црвеној звезди у следећем колу.
Јасно је да Обрадовићу не цветају руже на старту сезоне, што се види и из изјаве после пораза од Виртуса за који наступа Огњен Добрић.
„Када изгубите овако, када грешите 40 минута у нападу и одбрани, појединачно и тимски, тренер треба да преузме одговорност. Објашњење? Ако не играш по плану, ако не користиш своју снагу, ако форсираш, ако немаш стрпљења, ако грешиш, онда је јако тешко. У Евролиги ти момци играју на највишем нивоу. Да причамо о нама и потцењујемо противника, мислим да треба да будемо реални“, рекао је Обрадовић.
Поред Кембе Вокера, Обрадовић не може да рачуна ни на Џордана Лојда.
„Тренирају, Џордан почиње и тренинг са контактом. Не знам када ће заиграти. Лојд је вероватно највише недостајао, али било је очекивано. После неколико месеци неиграња није могао одмах да помогне. И Кемба је почео са тренинзима, али ни он није играо месецима“, додао је Обрадовић.
Монако у среду гостује Црвеној звезди, у склопу трећег кола Евролиге.
Шабаз Нејпир - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Звездин „дан мрмота“ у Литванији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала