СВЕТ

Највеће јапанске транспортне компаније привремено обуставиле саобраћај Црвеним морем

Јапанска транспортна компанија „Нипон Јусен“ саопштила је да обуставља пловидбу Црвеним морем, објавила је агенција „Џиђи“.
Sputnik
Саобраћај је привремено обустављен због напете ситуације у региону.
Агенција је такође саопштила да се након почетка бомбардовања, као и у вези са захтевом коалиције САД и Велике Британије, бродови неће приближавати овом региону.
Накнадно је ТВ „НХК“објавила да су највеће јапанске транспортне компаније потпуно обуставиле саобраћај преко Црвеног мора, а међу њима су поменута „Нипон Јусен“, као и „Митсуи О.С.К. Лајнс“ (МОЛ) и „Кавасаки Кисен“.
До сада су оне само ограничавале пловидбу бродова, повезаних са Израелом, а од сада ће бити обустављен саобраћај и свих осталих бродова.
Као алтернативна рута биће коришћен пут преко Рта Добре наде на југу Африке, што ће довести до повећања рокова испоруке и пораста трошкова превоза.
Подсетимо, америчка војска и њени савезници извели су пре четири дана ударе на више од 60 циљева на 16 локација које користе Хути у Јемену. То је био први удар на Хуте од како је та група почела да испаљује беспилотне летелице и ракете на теретне бродове у Црвеном мору.
Погледајте и:
Коментар