- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Највеће јапанске транспортне компаније привремено обуставиле саобраћај Црвеним морем

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаИзлазак сунца на Црвеном мору
Излазак сунца на Црвеном мору  - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Пратите нас
Јапанска транспортна компанија „Нипон Јусен“ саопштила је да обуставља пловидбу Црвеним морем, објавила је агенција „Џиђи“.
Саобраћај је привремено обустављен због напете ситуације у региону.
Агенција је такође саопштила да се након почетка бомбардовања, као и у вези са захтевом коалиције САД и Велике Британије, бродови неће приближавати овом региону.
Накнадно је ТВ „НХК“објавила да су највеће јапанске транспортне компаније потпуно обуставиле саобраћај преко Црвеног мора, а међу њима су поменута „Нипон Јусен“, као и „Митсуи О.С.К. Лајнс“ (МОЛ) и „Кавасаки Кисен“.
До сада су оне само ограничавале пловидбу бродова, повезаних са Израелом, а од сада ће бити обустављен саобраћај и свих осталих бродова.
Као алтернативна рута биће коришћен пут преко Рта Добре наде на југу Африке, што ће довести до повећања рокова испоруке и пораста трошкова превоза.
Подсетимо, америчка војска и њени савезници извели су пре четири дана ударе на више од 60 циљева на 16 локација које користе Хути у Јемену. То је био први удар на Хуте од како је та група почела да испаљује беспилотне летелице и ракете на теретне бродове у Црвеном мору.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала