СВЕТ

Амерички медији: САД одобриле план за низ напада на иранске циљеве у Ираку и Сирији

Власти САД одобриле су планове за низ ваздушних напада на иранске циљеве у Ираку и Сирији, објавила ја данас телевизија Си-Би-Ес, позивајући се на неименоване америчке званичнике.
Sputnik
Како се наводи, напади ће бити изведени у наредних неколико дана, а у питању је одговор на нападе дроновима и ракетама усмерене на америчке снаге на Блиском истоку, укључујући напад од 28. јануара близу границе са Сиријом када су убијена три америчка војника.
Према речима неименованих извора, главни фактор за нападе ће бити временски услови од којих ће зависити када ће они бити изведени.
Амерички званичници рекли су за Си-Би-Ес да је током ноћи оборен један дрон изнад Аденског залива, док је поморски дрон уништен у Црвеном мору.

Ројтерс: САД верују да је америчка база у Јордану нападнута иранским дроном

САД верују да је дрон којим је изведен напад на америчку базу Јордану, када су три америчка војника погинула, а више од 40 рањено, произведен у Ирану, рекла су четири неименована америчка званичника за Ројтерс.
Званичници нису открили модел дрона којим је током викенда изведен напад, али су навели да је закључено да је ирански, након што су испитани фрагменти беспилотне летелице.
Вашингтон је окривио групације које подржава Иран за напад у којем су први пут погинули амерички војници на Блиском истоку од почетка сукоба Израела и Хамаса. Вашингтон је такође саопштио да у крајњем случају сматра Иран одговорним због ове подршке.
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена саопштила је да не тражи рат са Ираном, чак и ако се повећава притисак републиканаца да се Техерану одговори силом.
СВЕТ
УЖИВО Исламски отпор преузео одговорност за напад на америчку базу, поново бомбардован Дамаск
Погледајте и:
Коментар