- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички медији: САД одобриле план за низ напада на иранске циљеве у Ираку и Сирији

© AP Photo / Mass Communications Spc. 2nd Class Moises SandovalАмерички десантни брод у Црвеном мору
Амерички десантни брод у Црвеном мору - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
Власти САД одобриле су планове за низ ваздушних напада на иранске циљеве у Ираку и Сирији, објавила ја данас телевизија Си-Би-Ес, позивајући се на неименоване америчке званичнике.
Како се наводи, напади ће бити изведени у наредних неколико дана, а у питању је одговор на нападе дроновима и ракетама усмерене на америчке снаге на Блиском истоку, укључујући напад од 28. јануара близу границе са Сиријом када су убијена три америчка војника.
Према речима неименованих извора, главни фактор за нападе ће бити временски услови од којих ће зависити када ће они бити изведени.
Амерички званичници рекли су за Си-Би-Ес да је током ноћи оборен један дрон изнад Аденског залива, док је поморски дрон уништен у Црвеном мору.

Ројтерс: САД верују да је америчка база у Јордану нападнута иранским дроном

САД верују да је дрон којим је изведен напад на америчку базу Јордану, када су три америчка војника погинула, а више од 40 рањено, произведен у Ирану, рекла су четири неименована америчка званичника за Ројтерс.
Званичници нису открили модел дрона којим је током викенда изведен напад, али су навели да је закључено да је ирански, након што су испитани фрагменти беспилотне летелице.
Вашингтон је окривио групације које подржава Иран за напад у којем су први пут погинули амерички војници на Блиском истоку од почетка сукоба Израела и Хамаса. Вашингтон је такође саопштио да у крајњем случају сматра Иран одговорним због ове подршке.
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена саопштила је да не тражи рат са Ираном, чак и ако се повећава притисак републиканаца да се Техерану одговори силом.
Сателитски снимак америчке базе у Јордану која је била мета напада дроном - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
СВЕТ
УЖИВО Исламски отпор преузео одговорност за напад на америчку базу, поново бомбардован Дамаск
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала