РУСИЈА

Ефикасност „панцира“ у специјалној операцији одушевила купце са Блиског истока

Блискоисточни партнери компаније „Рособоронекспорт“ одушевљени су могућностима руског ракетног система „панцир“ у зони специјалне војне операције, изјавио је на изложби „Ворлд дифенс шоу 2024“ у Ријаду генерални директор компаније Александар Михејев.
Sputnik
Посебну су били одушевљени ефикасношћу против муниције која се испаљује из савремених западних вишецевних бацача ракета.

„Често чујемо до страних партнера, међу којима су и партнери са Блиског истока, да су одушевљени видео снимцима Министарства одбране Русије на којима се приказује рад панцира у зони специјалне војне операције. Посебно велики утисак оставља стопостотно уништавање вишецевних бацача ракета“, рекао је он.

Михејев је додао да је „панцир“ због ефикасности популаран у целом свету. На данашњи дан је „Рособоронекспорт“ развија „панцир С1“ и „панцир С1М“ у свим регионима у којима је компанија присутна.
„Земље са Блиског истока, које традиционално опремају своје војске најбољим и најсавременијим наоружањем, су међу главним увозницима. Осим тога, нудимо пријатељским земљама јединствени формат сарадње, који се састоји у локализацији производње 'панцира’ на територији купаца“, нагласио је генерални директор.
"Панцир-С1" је ракетни ПВО систем са ракетама земља-ваздух комбинованог кратког и средњег домета. Систем представља најновију технологију ПВО одбране. Систем може да погоди ваздушне циљеве који лете брзином до хиљаду м/с, на раздаљини од 200 метара до 20 километара.
Међународна изложба наоружања „Ворлд дифенс шоу 2024“ одржава се у Ријаду од 4-8. фебруара.
РУСИЈА
„Само дај“! Путин обелоданио да у свету влада помама за руским ракетним системима „панцир“
Коментар