- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ефикасност „панцира“ у специјалној операцији одушевила купце са Блиског истока

© Sputnik / Лола Ђорђевић„Панцир С-1”
„Панцир С-1”  - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Блискоисточни партнери компаније „Рособоронекспорт“ одушевљени су могућностима руског ракетног система „панцир“ у зони специјалне војне операције, изјавио је на изложби „Ворлд дифенс шоу 2024“ у Ријаду генерални директор компаније Александар Михејев.
Посебну су били одушевљени ефикасношћу против муниције која се испаљује из савремених западних вишецевних бацача ракета.

„Често чујемо до страних партнера, међу којима су и партнери са Блиског истока, да су одушевљени видео снимцима Министарства одбране Русије на којима се приказује рад панцира у зони специјалне војне операције. Посебно велики утисак оставља стопостотно уништавање вишецевних бацача ракета“, рекао је он.

Михејев је додао да је „панцир“ због ефикасности популаран у целом свету. На данашњи дан је „Рособоронекспорт“ развија „панцир С1“ и „панцир С1М“ у свим регионима у којима је компанија присутна.
„Земље са Блиског истока, које традиционално опремају своје војске најбољим и најсавременијим наоружањем, су међу главним увозницима. Осим тога, нудимо пријатељским земљама јединствени формат сарадње, који се састоји у локализацији производње 'панцира’ на територији купаца“, нагласио је генерални директор.
"Панцир-С1" је ракетни ПВО систем са ракетама земља-ваздух комбинованог кратког и средњег домета. Систем представља најновију технологију ПВО одбране. Систем може да погоди ваздушне циљеве који лете брзином до хиљаду м/с, на раздаљини од 200 метара до 20 километара.
Међународна изложба наоружања „Ворлд дифенс шоу 2024“ одржава се у Ријаду од 4-8. фебруара.
Противваздушни ракетни систем Панцир С1 - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
РУСИЈА
„Само дај“! Путин обелоданио да у свету влада помама за руским ракетним системима „панцир“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала