Специјална операција у Украјини

Лондон поручио Берлину: Спремни смо да помогнемо да решите проблем испоруке ракета Кијеву

Лондон је спреман да помогне Берлину како би решио проблем који спречава испоруку ракета „таурус“ Кијеву, или чак да размотри могућност куповине немачких ракета и потом да испоручи сопствене ракете „сторм шедоу“ Украјини, изјавио је министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерун.
Sputnik
„Намеравамо блиско да сарађујемо са нашим немачким партнерима по том питању, као и свим осталим како би помогли Украјини“, одговорио је Камерон у интервјуу за лист „Зидојче цајтунг“ на питање да ли би Лондон могао да помогне Берлину по питању испоруке ракета „таурус“ Кијеву.
Притом, Камерон је рекао да у случају коришћења тих ракета могу се наложити Кијеву ограничења како би се избегле ескалације. Како каже, Лондон верује обећањима Кијева по том питању.
„Спремни смо да размотримо све могућности како би добили максимални ефекат за Украјину. Не желим да откривам све детаље и да предочавам нашим опонентима шта планирамо“, одговорио је Камерон на питање новинара да ли постоји могућност да се направи замена у смислу да Немачка испоручи Великој Британији ракете „таурус“, а да Лондон потом испоручи Кијеву ракете „сторм шедоу“.
Специјална операција у Украјини
Немачко одлучно „не“ Украјини: Ништа од ракета - нећемо прећи ту границу
Коментар