- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лондон поручио Берлину: Спремни смо да помогнемо да решите проблем испоруке ракета Кијеву

© AP Photo / South Korea Defense Ministry via APТаурус
Таурус - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
Пратите нас
Лондон је спреман да помогне Берлину како би решио проблем који спречава испоруку ракета „таурус“ Кијеву, или чак да размотри могућност куповине немачких ракета и потом да испоручи сопствене ракете „сторм шедоу“ Украјини, изјавио је министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерун.
„Намеравамо блиско да сарађујемо са нашим немачким партнерима по том питању, као и свим осталим како би помогли Украјини“, одговорио је Камерон у интервјуу за лист „Зидојче цајтунг“ на питање да ли би Лондон могао да помогне Берлину по питању испоруке ракета „таурус“ Кијеву.
Притом, Камерон је рекао да у случају коришћења тих ракета могу се наложити Кијеву ограничења како би се избегле ескалације. Како каже, Лондон верује обећањима Кијева по том питању.
„Спремни смо да размотримо све могућности како би добили максимални ефекат за Украјину. Не желим да откривам све детаље и да предочавам нашим опонентима шта планирамо“, одговорио је Камерон на питање новинара да ли постоји могућност да се направи замена у смислу да Немачка испоручи Великој Британији ракете „таурус“, а да Лондон потом испоручи Кијеву ракете „сторм шедоу“.
Министар одбране Немачке Борис Писторијус - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
Специјална операција у Украјини
Немачко одлучно „не“ Украјини: Ништа од ракета - нећемо прећи ту границу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала