- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачко одлучно „не“ Украјини: Ништа од ракета - нећемо прећи ту границу

© AP Photo / Michael KappelerМинистар одбране Немачке Борис Писторијус
Министар одбране Немачке Борис Писторијус - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
Пратите нас
Слање ракета дугог домета Кијеву, укључујући немачке ракете „таурус“, неће бити од одлучујућег значаја за украјински сукоб, Немачка не намерава да прелази ову границу, изјавио је немачки министар одбране Борис Писторијус на заједничкој конференцији за новинаре са финским колегом Анти Хаканеном.
„Нико не жели да пошаље војску у Украјину. Наравно, такве дискусије се воде и даље. Али, треба их прекинути. Сада прелазимо на други аспект – ракете дугог домета. Увек смо наглашавали да овакве ракете дугог домета неће одлучити овај рат“, истакао је Писторијус, а пренела ТВ „Феникс“.
Према његовим речима, ове ракете би „могле да помогну на одређеним тачкама“ на фронту, иако Немачка не планира да „пређе одлучујућу линију“ и није спремна да испоручи ракете „таурус“ украјинској војсци.
Раније је немачки канцелар Олаф Шолц изјавио да се Берлин уздржава од испоруке крстарећих ракета „таурус“ Кијеву јер имају домет да погоде циљеве у Москви.
Шеф владе је напоменуо да би за обезбеђење контроле употребе ракета „таурус“ било неопходно послати немачке војнике у Украјину, али је то, према његовим речима, искључено.
Погледајте и:
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
СВЕТ
Немачка опозиција: Шолц постао најбоља фигура на „шаховском пољу Путина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала