РУСИЈА

Кремљ: Америка одвлачи пажњу изјавама о умешаности ДАЕШ-а* у напад у Москви

САД, које инсистирају на само једној верзији терористичког напада у Москви, односно умешаности ДАЕШ-а*, на тај начин покушавају да скрену пажњу са нечег другог, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik
„Ако ми још немамо могућност да изнесемо једну верзију, јер се истрага наставља, онда је у најмању руку чудно то што су се Американци одважили да говоре о једној јединој верзији догађаја. То, наравно, указује на чињеницу да у најмању руку желе да скрену пажњу са нечега“, рекао је Песков у интервјуу за лист „Известија“.
Песков је такође напоменуо да још нема званичне верзије о терористичком нападу, те да треба сачекати док руске обавештајне службе и истражни органи не изнесу коначне закључке на основу чињеница.
Подсећамо, ускоро након терористичког напада у „Крокус сити холу“ у Москви, на Западу су саопштили да је у напад умешан ДАЕШ*. Директор ФСБ Александар Бортников саопштио је да иза терористичког напада стоје САД, Велика Британија и Украјина.
Међутим, Стејт департмент и даље одбија да призна умешаност САД, Велике Британије и Украјине у терористички напад. Његов представник Метју Милер рекао је да су САД унапред упозориле Русију на претњу од напада, пошто су желеле да буде спречен.
*Терористичка организација, забрањена у Русији.
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
РУСИЈА
Патријарх Кирил: Јасно је – у Русији уиграван сценарио верског сукоба, као и у Југославији
Коментар