- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Америка одвлачи пажњу изјавама о умешаности ДАЕШ-а* у напад у Москви

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаДан жалости поводом терористичког напада у Москви
Дан жалости поводом терористичког напада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
САД, које инсистирају на само једној верзији терористичког напада у Москви, односно умешаности ДАЕШ-а*, на тај начин покушавају да скрену пажњу са нечег другог, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ако ми још немамо могућност да изнесемо једну верзију, јер се истрага наставља, онда је у најмању руку чудно то што су се Американци одважили да говоре о једној јединој верзији догађаја. То, наравно, указује на чињеницу да у најмању руку желе да скрену пажњу са нечега“, рекао је Песков у интервјуу за лист „Известија“.
Песков је такође напоменуо да још нема званичне верзије о терористичком нападу, те да треба сачекати док руске обавештајне службе и истражни органи не изнесу коначне закључке на основу чињеница.
Подсећамо, ускоро након терористичког напада у „Крокус сити холу“ у Москви, на Западу су саопштили да је у напад умешан ДАЕШ*. Директор ФСБ Александар Бортников саопштио је да иза терористичког напада стоје САД, Велика Британија и Украјина.
Међутим, Стејт департмент и даље одбија да призна умешаност САД, Велике Британије и Украјине у терористички напад. Његов представник Метју Милер рекао је да су САД унапред упозориле Русију на претњу од напада, пошто су желеле да буде спречен.
*Терористичка организација, забрањена у Русији.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
РУСИЈА
Патријарх Кирил: Јасно је – у Русији уиграван сценарио верског сукоба, као и у Југославији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала