РЕГИОН

Срби из Боке Которске оградили се од става Владе Црне Горе о резолуцији о Сребреници

Срби из Боке Которске оградили су се од одлуке Владе Црне Горе да подрже резолуцију о Сребреници, јер, како су саопштили, они добро знају шта је злочин и геноцид.
Sputnik
"Сведоци смо задњих дана да је почела још једна у низу лицемерних кампања против српског народа. Питамо се докле све ово иде? Овим саопштењем желимо да се ми Срби из Боке Которске, Грбљани оградимо од става Владе Црне Горе и ових наших великих европејаца... Ми добро знамо шта је злочин и геноцид", навели су у саопштењу.
Истичу да у сваком веку и у сваком рату су, како наводе, баш они преживели злочине и геноциде,
"Ударали су на нас баш сви ови данашњи иницијатори ове фамозне декларације. А њихово лицемерје је толико да нико неће ни да спомене страдања српског народа кроз векове", навели су.
Обраћајући се, како наводе, господи у ЕУ, питају да ли је ико од њих чуо икада за злочин у Пиви, за злочин у Велици, за геноцид у Јасеновцу, за жуту кућу на Косову и Метохији. "Знате ли господо ко је стрељао ђаке и народ у Крагујевцу", питају и констатују да су ове злочине изгледа заборавили.
"Господо, управо ваш 'Милосрдни анђео' је онај анђео што је немилосрдно убијао нашу децу, уништавао фабрике и сејао уранијум", навели су и истакли:
„Пријатељи наши драги из Европе, ми Срби, ваши верни савезници кроз векове, увек смо били само ваше топовско месо! Увек сте били лицемери према нама! А ми вам чврсто обећавамо да се никад нећемо одрећи нашег српског имена, наших обичаја, наше културе, наше Цркве и наше Свете вере православне! Тако исто, нећемо се одрећи ни нашег Косова и Метохије и наше Републике Српске", пренео је подгорички портал ИН4С.
СРБИЈА
Пораз Запада: Усвојен нацрт резолуције о Сребреници иако је више гласова против и уздржаних
РЕГИОН
У Будви тробојка, српске патриоте најављују блокаду свих црногорских градова - подићи ће и шаторе
Погледајте и:
Коментар