- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Будви тробојка, српске патриоте најављују блокаду свих црногорских градова - подићи ће и шаторе

© Sputnik / Маријана КолаковићТробојка, архивска фотографија
Тробојка, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
У Будви је данас осванула тробојка на којој пише: „УН – Будва – 23. мај 2024“, а поводом данашње седнице Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати резолуција о наводном геноциду у Сребреници почињеном током последњег рата.
Црногорска Влада је најавила да ће подржати предложену резолуцију. Противљење оваквој намери Владе исказано је синоћ на протесту у Подгорици са којег је поручено да се Црна Гора не мири „наказном намером“ Владе Милојка Спајића.
Уколико заиста представник Црне Горе у ГС УН данас дигне руку за акт који су предложиле Немачка и Руанда, а којим се Срби означавају као геноцидан народ, уследиће блокада свих црногорских градова, а испред Скупштине Црне Горе ће бити формирано шаторско насеље које ће ту остати све до смене актуелне власти, поручено је са синоћњег скупа, пренео је подгорички портал ИН4С.
Нови скуп у организацији српских патриотских организација најављен је и за данас у 16 часова, такође испред зграде Владе, где ће окупљени чекати заједно исход гласања у Генералној скупштини УН и на основу гласања представника Црне Горе донети и формално одлуке у вези са протестима и начином даљег деловања.
Из Управе полиције саопштено је да поподневни скуп није пријављен, али ће бити сниман и неколико улица у Подгорици биће затворено.
„Непријављено јавно окупљање које ће се одржати 23. маја у 16.00 часова испред Владе Црне Горе у циљу изражавања незадовољства због најаве извршне власти да ће у УН подржати Резолуцију о Сребреници. Снимање ће се вршити у временском периоду од 15.00 часова до завршетка окупљања“, саопштено је из Управе полиције.
Протест у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
РЕГИОН
„Ми нисмо геноцидан народ“: Протест у Подгорици због резолуције у Сребреници /видео, фото/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала