Специјална операција у Украјини

Невероватно објашњење зашто у Швајцарској нико лично није потписао декларацију о Украјини

Не постоји материјална верзија завршног саопштења са конференције о Украјини одржаној у Швајцарској, то је „живи списак“ коју могу да потпишу у било ком тренутку чак и државе које нису учествовале на конференцији, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Швајцарске Пјер Ален Елчингер.
Sputnik

„Саопштење није било буквално потписано, стога не постоји материјална копија. На сајту швајцарског МИП-а је објављено заједничко саопштење са списком земаља које га подржавају. То је 'живи списак', будући да државе и међународне организације могу да настављају да се придружују саопштењу, а чак и они који нису учествовали на конференцији. Државе такође могу бити и искључене са списка“, објаснио је он.

У Швајцарској је у недељу на завршетку такозваног мировног самита о Украјини усвојена декларација. Међутим, 13 земаља, укључујући и чланице БРИКС нису потписале тај документ.
С тим у вези, помоћник руског председника Јуриј Ушаков рекао је да швајцарска конференција о Украјини није дала никакав значајан допринос решавању сукоба, као и да је Западу постало јасно да се украјинска криза не може решити без учешћа Руске Федерације.
РУСИЈА
Путинов мировни предлог засенио швајцарски самит
Погледајте и:
Коментар