- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Невероватно објашњење зашто у Швајцарској нико лично није потписао декларацију о Украјини

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Швајцарске
Застава Швајцарске - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Не постоји материјална верзија завршног саопштења са конференције о Украјини одржаној у Швајцарској, то је „живи списак“ коју могу да потпишу у било ком тренутку чак и државе које нису учествовале на конференцији, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Швајцарске Пјер Ален Елчингер.

„Саопштење није било буквално потписано, стога не постоји материјална копија. На сајту швајцарског МИП-а је објављено заједничко саопштење са списком земаља које га подржавају. То је 'живи списак', будући да државе и међународне организације могу да настављају да се придружују саопштењу, а чак и они који нису учествовали на конференцији. Државе такође могу бити и искључене са списка“, објаснио је он.

У Швајцарској је у недељу на завршетку такозваног мировног самита о Украјини усвојена декларација. Међутим, 13 земаља, укључујући и чланице БРИКС нису потписале тај документ.
С тим у вези, помоћник руског председника Јуриј Ушаков рекао је да швајцарска конференција о Украјини није дала никакав значајан допринос решавању сукоба, као и да је Западу постало јасно да се украјинска криза не може решити без учешћа Руске Федерације.
Конференција о Украјини у Швајцарској - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
РУСИЈА
Путинов мировни предлог засенио швајцарски самит
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала