РУСИЈА

Запад сматра да све земље треба да изолују Русију, таква политика супротна интересима великих земаља

Запад сматра да све земље треба да гарантују Русији потпуну изолацију, али је та политика у супротности са интересима других великих земаља, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik
„Они сматрају да све земље треба да раде у складу са западном политиком како би се Русији гарантовала потпуна изолација, потпуни заборав у међународним пословима, али је очигледно да је таква политика у супротности са интересима других великих земаља. Јасно је да не могу све земље да обезбеде своје поверење, али у свету постоји довољан број земаља које пре свега размишљају о сопственим интересима“, рекао је Песков за телевизију „Русија 1“.
Овакви састанци руског председника Владимира Путина и индијског премијера Нарендре Модија изазивају „не само љубомору, већ и хистеричне манифестације како на страни колективног Запада тако и кијевског режима“, стога су „немоћне експлозије беса, љубоморе и хистерије сасвим разумљиве“, додао је Песков.
Према његовим речима, сарадња Русије и Индије није усмерена против трећих земаља.
„Наше виђење сарадње се прилично разликује у поређењу са виђењем сарадње, на пример, западњака. Прво, ми никада нисмо усмерени против неких трећих земаља. Ово пријатељство је засновано управо на међусобном поштовању, тражењу равнотеже интереса и спремности да се узмају у обзир међусобне забринутости“, објаснио је портпарол.
Он је приметио да су односи између руског председника Владимира Путина и индијског премијера Нарендре Модија „топли дуги низ година“ и да су изграђени на чврстим конструктивним међудржавним односима.
Говорећи о детаљима неформалног састанка Путина и Модија у резиденцији руског лидера, Песков је додао да су индијски гости веома високо оценили „традиционално руско гостопримство“ које је указано уваженом госту.
РУСИЈА
Путин и Моди поставили главни циљ до 2030. године
Погледајте и:
Коментар