- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запад сматра да све земље треба да изолују Русију, таква политика супротна интересима великих земаља

© POOL / Уђи у базу фотографијаПремијер Индије Нарендра Моди и председник Русије Владимир Путин
Премијер Индије Нарендра Моди и председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Запад сматра да све земље треба да гарантују Русији потпуну изолацију, али је та политика у супротности са интересима других великих земаља, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Они сматрају да све земље треба да раде у складу са западном политиком како би се Русији гарантовала потпуна изолација, потпуни заборав у међународним пословима, али је очигледно да је таква политика у супротности са интересима других великих земаља. Јасно је да не могу све земље да обезбеде своје поверење, али у свету постоји довољан број земаља које пре свега размишљају о сопственим интересима“, рекао је Песков за телевизију „Русија 1“.
Овакви састанци руског председника Владимира Путина и индијског премијера Нарендре Модија изазивају „не само љубомору, већ и хистеричне манифестације како на страни колективног Запада тако и кијевског режима“, стога су „немоћне експлозије беса, љубоморе и хистерије сасвим разумљиве“, додао је Песков.
Према његовим речима, сарадња Русије и Индије није усмерена против трећих земаља.
„Наше виђење сарадње се прилично разликује у поређењу са виђењем сарадње, на пример, западњака. Прво, ми никада нисмо усмерени против неких трећих земаља. Ово пријатељство је засновано управо на међусобном поштовању, тражењу равнотеже интереса и спремности да се узмају у обзир међусобне забринутости“, објаснио је портпарол.
Он је приметио да су односи између руског председника Владимира Путина и индијског премијера Нарендре Модија „топли дуги низ година“ и да су изграђени на чврстим конструктивним међудржавним односима.
Говорећи о детаљима неформалног састанка Путина и Модија у резиденцији руског лидера, Песков је додао да су индијски гости веома високо оценили „традиционално руско гостопримство“ које је указано уваженом госту.
Тројицка кула, Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
РУСИЈА
Путин и Моди поставили главни циљ до 2030. године
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала