СПОРТ

Руски ас победио – па причао о најбољем икада: Новак ме је очарао – иако сам већ био очаран

После победе над Душаном Лајовићем, Данил Медведев, руски тенисер, говорио је о тренутно две најактуелније теме у белом спорту односно о златној медаљи Новака Ђоковића и позитивним допинг тестовима Јаник Синера.
Sputnik
Новак Ђоковић и Данил Медведев, велики су пријатељи ван терена и увек то поносно истичу, а руски ас са друге стране неретко говори о томе колико се диви Србину. После победе у првом колу УС Опена још једном је искористио прилику да хвали најбољег свих времена.
„Сјајно. Знате, Новак, Рафа и Роџер, сви знамо да су сјајни, њихови Грен слем рекорди и тако даље. Кад год Новак освоји Слем у својим годинама, увек сте задивљени, али сте и навикли на то“, објашњава Медведев.
Српски ас је пре УС Опена освојио златну медаљу на недавно завршеном такмичењу и тиме додатно одушевио руског колегу.
„Искрено, мислио сам да ће Алкарас победити, а онда је Новак, са 37 година... Гледао сам снимке, он је одиграо можда и најбољи меч сезоне. Био сам очаран тиме како је успео да уђе у овај меч у којем је било доста притиска. То је била једина ствар коју никада није освојио. И упркос томе је био бољи него што је углавном био“, рекао је Медведев.
Задивљен је био четврти тенисер света.
„Победио је Карлоса који је био незаустављив ове године. То ме је још више очарало, иако сам већ очаран Новаком. Невероватно! Немам шта више да додам“, закључио је ту тему Медведев.
Није могао Данил да заобиђе ни питање поводом позитивних допинг тестова Јаника Синера, првог тенисера света.
Италијан је два пута био позитиван на забрањени клостебол, а потом је проглашен невиним јер су наводно грешку направили његов физиотерапеут и кондициони тренер.
„Само он зна шта се тачно догодило, не можемо знати. Нико не може знати праву истину осим њега, његовог тима, а можда и момака који су, као, независни суд. Надам се да ова ситуација може бити иста за сваког играча, на пример да сваки играч може да се брани. Правила су мало нејасна. Допинг случајеви ме помало плаше, он је знао шта се десило, па је успео да се одбрани. Замислите било ког Топ 100 тенисера у првих 100 који добије мејл, а они кажу, види, било је кокаина у твојој крви. Дођеш код њих и кажеш: 'Никад нисам ништа урадио у животу, не знам како је то доспело тамо'. Када не знаш, можеш да будеш суспендован. То је мало зезнут део, али таква су допинг правила. Као што сам рекао, само се надам да ће бити иста правила за сваког играча“, рекао је Медведев.
Руски тенисер води рачуна о томе да не дође случајно у сличну ситуацију, али како каже никад се на зна шта може да се деси.
„Увек се трудим да се побринем за ово. Никад не знаш шта може да ти се деси у животу. Неки допинг случајеви, говорим о свим спортовима, изгледају баш смешно. Живот је понекад смешан. Не, ја се стално бринем о томе, али никад не знаш шта може да се догоди“, истакао је Данил.
У другом колу УС Опена Медведев игра против Мађара Фабијана Марошана који је претходно елиминисао Хамада Међедовића.
СПОРТ
Кристијано Роналдо најавио крај
Коментар