Путин обећао подршку Спутњику у свим државама

© Sputnik / Игорь Руссак / Уђи у базу фотографијаСпутњик студио
Спутњик студио - Sputnik Србија
Пратите нас
Власти Русије ће учинити све како би подржале рад Спутњика у Естонији и другим државама где је он присутан, изјавио је руски председник Владимир Путин на годишњој конференцији за штампу.

„Ми ћемо радити све како бисмо вас подржали, где год да се налазите, али мерама које неће нашкодити нашим међудржавним односима“, обећао је председник Русије.

Он је осудио притисак на новинаре Спутњика у Естонији, али је истовремено рекао да предузимање контрамера на државном нивоу нема много ефекта.

„Ви сте ти који чините много, покушаји власти те земље да вас ометају у раду не смеју да остану непримећени“, рекао је Путин.

Он је додао и да га чуди оно што се дешава у Естонији.

Велика конференција Владимира Путина - Sputnik Србија
Путинова годишња конференција: Четири сата с руским председником /из минута у минут/

„Русију на Западу оптужују за притисак на медије, а ипак — европске земље раде то исто. То је посебан цинизам“, нагласио је Путин.

Он је рекао и да не треба додатно подстицати оне који желе да се односи двеју земаља погоршају:

„Зато је потребно обезбедити могућност да се пренесе истина у земљама које се боје објективних информација“.

„Потребно је обезбедити могућност да новинари раде у оним земљама које се боје вашег утицаја“, објаснио је руски председник.

Естонске власти прете кривичним поступком запосленима у естонској редакцији Спутњика ако они до 2020. године не прекину да раде за МИА „Русија севодња“.

Запослени у естонској редакцији Спутњика добили су писма из полиције и правосудних органа са директним претњама да ће против њих бити покренут кривични поступак. Као разлог за то се наводе санкције које је ЕУ увела 17. марта 2014. године против једног броја правних и физичких лица због ситуације у Украјини.

Како се наводи, последњих месеци запослени у естонском Спутњику више пута су позивани у полицију на информативне разговоре, током којих им је препоручено да напусте агенцију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала