Повређени дечак успешно оперисан

© ФотоХитна помоћ
Хитна помоћ - Sputnik Србија
Пратите нас
Дечак П. Г. коме је пао део фасаде са зграде у Македонској улици на главу, успешно је оперисан и град Београд ће учинити све што је неопходно за његово лечење и оправак, саопштено је данас из Градске управе.

Ученику првог разреда средње Трговачке школе, синоћ око 20 сати пао је део фасаде са зграде у Македонској улици и он је оперисан у Ургентном центру где су га данас посетили градски менаџер Горан Весић и директор ЈКП Јавно стамбено Београд Никола Ковачевић.

Представници града су разговарали са директором Ургентног центра Миљком Ристићем и екипом лекара о здравственом стању повређеног детета, као и са његовим родитељима.

У овом тренутку је најважније да се повређени дечак опорави и град ће учинити све што је неопходно да његово лечење и оправак буду урађени на најбољи могући начин, рекао је Весић, преноси агенција Бета.

Весић је подсетио да је град Београд пре неколико месеци заједно са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре покренуо процедуру измена Закона о становању, између осталог, и због проблема фасада.

Законски прописи су такви да су фасаде власништво власника станова у згради. Већина фасада у Београду је оронула, а град према садашњим прописима не може ни да покрене програме који предвиђају да ми делимично уложимо средства, а делимично станари и да се та инвестиција исплаћује годинама кроз Инфостан. Неке општине које то раде директно крше закон, навео је Весић.

Како је рекао, измене закона би омогућиле да локална самоуправа може да интервенише, заједно са станарима, у случајевима када фасаде због оронулости представљају опасност за безбедност.

Према његовим речима, више од 12.000 зграда у Београду нико не одржава и изменама закона ће и тај проблем бити решен.

Весић је рекао да је полиција извршила увиђај у вези са падом фасаде у Македонској а да ће градски грађевински инспектори утврдити који су све радови рађени на тој згради и да ли имају везе са падом дела фасаде.

Директор ЈКП Јавно стамбено Никола Ковачевић рекао је да је наредио да од данас инжењерске екипе изврше обилазак фасада и направе анализу стања сваке. како би се знало да ли су неке од њих опасне за безбедност грађана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала