Медијски рат нема победника

© Фото : PixabayЕвропски прописи не штите приватност грађана
Европски прописи не штите приватност грађана - Sputnik Србија
Пратите нас
Представница руске новинске куће МИА „Русија севодња“ Ела Таранова изјавила је данас у Београду да је у току веома интензиван медијски рат, али да у том рату не може бити победника.

Таранова је говорила у Дому Народне скупштине Србије где се одржава округли сто Нови безбедносни изазови у Европи и Евроазији и улога Србије, на којем су учествовали поред руског амбасадора Александра Чепурина и шефа српске делегације при ОДКБ-у Милована Дрецуна, и стручњаци ОДКБ-а и Војске Србије.

У Дому Народне скупштине Србије у Београду одржан округли сто Нови безбедносни изазови у Европи и Евроазији и улога Србије на којем су присуствовали и стручњаци ОДКБ и Војске Србије. Београд, 7. 4. 2015. Фото Милош Ћурчин - Sputnik Србија
Србија ће интензивирати сарадњу у ОДКБ

Таранова сматра да је управо јака медијска кампања, која је била заступљенљ у Украјини непосредно пред дешавања на Мајдану, довела до свађе два веома блиска народа као што су Украјинци и Руси.

Тужно је што се и празник победе над фашизмом, који се овде обележава 70. пут, користи за медијски рат и преписивање историје тако да неки други људи и народи постају хероји и победници, рекла је Таранова.

Она је додала да је руски медијски концерн недавно започео нови медијски пројекат Спутњик, чији је циљ да понуди читаоцима истину, а не пропаганду. Пројекат Спутњик тренутно окупља око 65 милиона читалаца широм света.

Организација за колективну безбедност и сарадњу — ОДКБ је међународна организација настала на простору бившег СССР-а, и заснива се на безбедносно-војној сарадњи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала