Русија наставља са евакуацијом странаца из Јемена

© Sputnik / Максим БлиновЕвакуација из Јемена
Евакуација из Јемена - Sputnik Србија
Пратите нас
Брод Ратне морнарице Русије „Приазовје“ евакуисао је из јеменске луке Аден 308 особа из 19 држава и превезао их у луку Џибути, док је са аеродрома у Сани за Москву одлетело још 150 људи, саопштио је порпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Брод Ратне морнарице Русије ’Приазовје‘ са 308 грађана из 19 држава који су синоћ евакуисани из зоне војних дејстава у рејону Адена (Јемен), стигао је у луку Џибути“, каже се у саопштењу.

Из Амбасаде Руске Федерације у јеменској престоници саопштили су да је у току евакуација још око 150 особа авионима из Сане.

„Шаљемо авионе. Два авиона су стигла, а сада покушавамо да их пошаљемо“, рекао је саговорник РИА Новости.

Последица ваздушног напада С. Арабије на Јемен - Sputnik Србија
Битка за Јемен због контроле нафте

Русија, као и друге земље, евакуише људе ваздушним путем из Сане и морем из луке Аден, где је погођен руски конзулат три дана након почетка ваздушне операције арапске коалиције предвођене Саудијском Арабијом.

Коалиција је јуче саопштила да је извела 1.200 напада на положаје шиитских побуњеника у Јемену од почетка ваздушне операције 26. марта.

Према подацима Светске здравствене организације, од почетка конфликта у Јемену убијено је готово 650 људи, а више од 2.000 је рањено.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала