У пожарима у Сибиру страдало 10 људи

© Sputnik / Денис Мукимов / Уђи у базу фотографијаПожар у Сибиру
Пожар у Сибиру - Sputnik Србија
Пратите нас
Десет људи је страдало, а 120 особа је повређено у пожарима које су захватили насељене делове Републике Хакасије у источном Сибиру, рекла портпаролка регионалних власти Ирина Емелјанова.

„Према прелиминарним подацима, најмање десет људи је погинуло. Детаљи су тренутно специфични“, рекла је Ирина Емелјанова.

Пет великих и осам мањих пожара захватило је јуче више од 40 вароши и села где је изгорело 900 зграда.

Пожари у јужном Сибиру избили су због неконтролисаног паљења суве траве после зимске сезоне, саопштиле су јуче локалне агенције за спровођење закона.

© Sputnik / Denis MukimovВатра у Хакасији, области на југоистоку Сибира, брзо се распламсала и проширила због јаког ветра. Власти Хакасије су позвале становништво да помогне у гашењу пожара који су данас уништили 118 кућа у 21 насељеном месту.
Ватра у Хакасији, области на југоистоку Сибира, брзо се распламсала и проширила због јаког ветра. Власти Хакасије су позвале становништво да помогне у гашењу пожара који су данас уништили 118 кућа у 21 насељеном месту. - Sputnik Србија
Ватра у Хакасији, области на југоистоку Сибира, брзо се распламсала и проширила због јаког ветра. Власти Хакасије су позвале становништво да помогне у гашењу пожара који су данас уништили 118 кућа у 21 насељеном месту.

Локалне власти су увеле ванредно стање у Хакасији, пошто су јуче добили инструкције из Москве да уведу посебан режим заштите од пожара у Сибиру када је ватра захватила стамбене зграде у Хакасији.

Метеоролози су најавили топло и суво време не само у јужном Сибиру, већ и на Далеком истоку, у подручјима Волге и Урала и у централној Русији, па су људи почели да пале траву на њиховим парцелама и ватра се проширила на пољопривредно земљиште и пашњаке који су спаљени, а затим и на насељена места.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала