Србија подржава право грађана БиХ да живе како сами одлуче

© AFP 2023Председник Србије Томислав Николић
Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић поручио је на састанку са министром спољних послова Босне и Херцеговине Игором Црнадаком да има простора за унапређење привредних веза двеју земаља, саопштено је из кабинета председника.

„Србија подржава напредак Босне и Херцеговине и жели јој сваки успех, а подржава и право грађана БиХ да живе онако како сами одлуче“, рекао је Николић.

Он је додао да је обавеза и право Србије, као гаранта Дејтонског споразума, да брине о напретку Републике Српске, али да је заинтересована и потпуно отворена за пуну сарадњу са целом Босном и Херцеговином.

Министар Црнадак је рекао да сарадњу Босне и Херцеговине са Србијом схвата као један од кључних инструмената стабилности у региону, наводи се у саопштењу.

Он је посебну пажњу скренуо на решеност да се сарадња између Србије и Босне и Херцеговине стави у функцију бољег живота грађана обеју држава, захваливши Србији на њеној помоћи да заживи нова европска иницијатива, која има тежиште на реформама и животним питањима грађана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала