Николић: Војска није ланац у коме је свака карика једнака

© Sputnik / Ненад ЗорићПредседник Томислав Николић на прослави Дана војске РС
Председник Томислав Николић на прослави Дана војске РС - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић поручио је данас да је Војска Србије и ове године доказала да је темељ, стуб и кров овог друштва али и указао да је Војска систем заснован на хијерархији и субординацији и да није ланац у којем је свака карика једнака.

„Ако ви у војсци то схватите, онда не треба нико други да вам даје било какав савет“, рекао је Николић поводом Дана војске на свечаном пријему у Председништву Србије.

Делови хеликоптера који се срушио код аеродрома Никола Тесла - Sputnik Србија
Војска Србије: Без детаља истраге из пијетета према погинулима

Када је реч о хеликоптерској несрећи која се догодила 13. марта, Николић је рекао да сви треба добро да размисле и схвате да је војни систем заснован на хијерархији и субординацији и да није ланац у којем је свака карика једнака.

Он је честитао свим припадницима Дан војске нагласивши да су сви они ову годину провели часно и да је војска темељ овога друштва.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Нема сукоба у Војсци Србије

Николић је истакао да је његово председниковање испуњено поносом што је врховни командант овакве војске и да ће бити још поноснији ако војска не буде суочена ни са каквим изазовима који би их натерали да се бране не само срцем и мудрошћу него и оружјем.

„На нама је да учинимо да те употребе не буде, а на вама да се добро припремите и обучите“, нагласио је Николић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала