Звезда у Загребу освојила први АБА прстен (видео)

© Фото : Сајт АБА лиге Стефан Јовић
Стефан Јовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Уз сјајну и ефикасну игру Црвена звезда бацила је на колена хрватског евролигаша Цедевиту (79:89) и укупним резултатом 3:1 освојила прву титулу АБА лиге у својој историји.

После јучершњег пораза, очекивала се неизвесна утакмица, али су од самог почетка играчи Дејана Радоњића наметнули свој ритам. Иако су били стално у вођству, нису успели до краја прве четвртине да направе већу предност од 5 поена разлике.

А онда у другој четвртини креће Звездина машнерија. Погађали су редом Вилијамс, Џенкис, Тејић и Маријановић, за огромних 18 поена предности. На полувреме се отишло резултатом 52:35.

Погледајте сјајно закуцавање Дангубића:

Иако је остало још цело полувреме, већ тада је у табору навијача Црвене Звезде могло да почне славље.

Није се Цедевита предавала у наставку, покушала је да појачаном одбраном направи нешто више у овом мечу, али су играчи Звезде имали прави одговор на такву игру. Искусно су чували предснот стечену у првом делу игре.

У последњу четвртину се ушло резултатом 58:69, што је давало неку наду играчима Цедевите, али тада је дошао до изражаја инат Николе Калинића који је својим поенима и блокадом повећао предност на великих 16 разлике.

Цедевита je до краја успела да смањи заостатак на само 5 пеона, али је онда мирном и искусном игром Звезда смирила ривала, погађала отворене шутеве, и победила са десет разлике (79:89).

Најефикаснији у редовима Звезде је био Џенкис са 17 постигнутих поена, док је на другој страни бољи од осталих био Зубчић са 15.

Последњи минути меча и славље играча на терену:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала