И Британци прислушкују Аустријанце

© Flickr / Robbert van der SteegБотовање се појавило од како су се појавили и компјутерски вируси. Првобитно се ботовање користило за решавање тешких математичких операција, а користиле су га и владе страних држава.
Ботовање се појавило од како су се појавили и компјутерски вируси. Првобитно се ботовање користило за решавање тешких  математичких операција, а користиле су га и владе страних држава. - Sputnik Србија
Пратите нас
У време када је Аустрија поднела пријаву против непознатих лица, због вести да је немачка обавештајна служба за рачун Американаца наводно шпијунирала аустријске институције, откривена је нова прислушна станица, овај пут на згради Амбасаде Велике Британије у Бечу.

Према извештају аустријске државне телевизије ОРФ, на згради британске амбасаде у 3. бечком округу постоји сумњива конструкција у поткровљу.

Ангела Меркел у колима - Sputnik Србија
Шпијунажа: Да ли је Меркелова знала?

Тамо се, наводно, налазе антене — како постројења за пријем, тако и за слање на све фреквенције мобилне телефоније у циљу шпијунирања аустријских мобилних мрежа.

И ова конструкција, како констатују, као и друге, постоје већ више година, на шта указују спољашњи трагови.

Кровна конструкција на британској амбасади подсећа на друге већ познате прислушне станице, као што је она на здању Амбасаде САД и она на ИЗД Тауеру, наспрам бечког седишта УН.

Едвард Сноуден - Sputnik Србија
Сноуден указао на велике размере међународне шпијунаже

Према ОРФ-у, ако су ове прислушне станице међусобно повезане, то би омогућило директно надзирање саобраћаја у мобилној мрежи Аустрије.

У Аустрији већ данима тиња бурна дискусија у вези са шпијунажом, након што су немачки медији објавили да је БНД за америчку службу НСА шпијунирала аустријске институције, између осталих и полицију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала