Изградња „Турског тока“ почиње у јуну

© Sputnik / Игор Самојлов / Уђи у базу фотографијаИзградња "Турског тока"
Изградња Турског тока - Sputnik Србија
Пратите нас
Постављање цеви за гасовод „Турски ток“ у плиткој води почеће у првој декади јуна, саопштио је на прес-конференцији заменик председника управе „Гаспрома“ Виталиј Маркелов.

„Радови у плиткој води почеће у првој декади јуна“, рекао је он. На постављању гасовода радиће два брода. Прве цеви ће положити италијанска компанија „Saipem“.

Почетком маја „Гаспром“ је наложио да се отпочну радови на изградњи гасовода „Турски ток“.

Изградња Турског тока - Sputnik Србија
Форбс: „Турски ток“ ће натерати ЕУ да рачуна на Русију и Турску

Извођач радова чекао је још од 1. децембра, када је председник Русије Владимир Путин саопштио да Русија одустаје од реализације „Јужног тока“ и почиње са реализацијом „Турског тока“.

За разлику од „Јужног тока“ који је предвиђао велике инфраструктурне радове у Европи, пројекат „Турски ток“ се ограничава изградњом цевовода по дну Црног мора и гасним хабом на грчко-турској граници. Остатак инфраструктуре ће клијенти „Гаспрома“ морати сами да изграде.

„’Saipem‘ ће почети са радовима на морском делу гасовода у Црном мору“, наводи се у саопштењу компанија. „South Stream Transport B.V.“ је у стопроцентном власништву „Гаспрома“.

Шеф „Гаспрома“ Алексеј Милер раније је саопштио да је планирано да експлоатација „Турског тока“ отпочне у децембру 2016. године.    

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала