Бојана је већ победница „Евровизије“

© Фото : Tanjug/AP Photo/Ronald ZakПредставница Србије на Евровизији Бојана Стаменов
Представница Србије на Евровизији Бојана Стаменов - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф делегације Србије на „Песми Евровизије“ Саша Мирковић оценио је пред финале тог такмичења да је Бојана Стаменов победница по популарности. Спутњик ће вечерас од 21 час уживо пратити финале музичког спектакла. Из минута у минут на нашем сајту и друштвеним мрежама извештаваћемо о дешавањима у бечкој дворани „Штатхале“.

Он је истакао да не мисли уопште да је битан пласман, јер је остварен ефекат да је Бојана фактички победила на „Евросонгу“ и пре његовог самог одржавања.

Бојана Стаменов   пева од седме године - Sputnik Србија
Бојана, тајни фаворит „Евровизије“ и нова Адел

Према његовим речима, Бојана је победница по популарности и он, као њен продуцент, и њена продукцијска кућа „Боетон“ већ заказују велике концерте у градовима попут Париза, Берлина и Беча, где ће заједно са Маријом Шерифовић одржати солистички концерт.

„Мислим да ће то бити добар пројекат који ће Европа добити од српских извођача — надам се две победнице Евровизије, ако не онда бар једне званичне победнице и једне победнице по популарности“, изјавио је он Танјугу.

Мирковић је истакао да је важно што Бојана одлично говори енглески језик, јер је велика ствар када вас разуме две трећине света и када се носи порука која може да се пренесе.

Истовремено, осврнувши се на поруку „буди другачији, то је ок“, он је истакао да се она не односи само на једну групу популације.

„За мене је лично свако од нас другачији и различит на свој начин. То може да буде порука Европи да је Србија другачија или различита од њих, али да смо ту, да постојимо и да треба да будемо део ЕУ“, нагласио је Мирковић.

Представница Србије на Евровизији Бојана Стаменов - Sputnik Србија
Бојана фаворит фанова Евровизије

Он је истакао да песма има широку лепезу порука и свако од нас када је слуша може да пронађе део себе, а то је за сваку песму и уметника најбитније, јер песма тако живи.

Мирковић је указао да је својим шармом према медијима, допадљивошћу и ритмом песме успела да придобије све светске медије.

Он је указао да је ретко код од наших музичара имао прилике да даје изјаве за велике светске медијске куће попут Индипендента, где је добила читаву страну, или Би-Би-Сија, Билда, РАИ-а и слично.

„То значи да је то било једно добро представљање Србије“, констатовао је Мирковић додајући да Бојана плени и да је добила симпатије новинара из целог света који прати „Евровизију“.

Он је рекао да сада улазимо у други део такмичења, који је тотално другачија прича, са другом стратегијом.

Према његовим речима, све је спремно за финале.

На јучерашњој проби, према његовом мишљењу, Бојана је отпевала за 20 одсто боље него у првом полуфиналу, што показује да је растерећенија.

Наступ Швајцарске на Евровизији - Sputnik Србија
У финалу „Евровизије“ фаворити — Србија, Русија, Словенија, Естонија, Шведска и Италија

„Мислим да ће бити прави ужитак да се слуша увече“, казао је он.

Мирковић је указао да је у полуфиналу Бојана, која је апсолутни слухиста, имала у ушима слушалице, те је хук, који је настао јер је имала највећи аплауз приликом изласка на сцену, покрио први такт.

Међутим, како каже, она је одлично ушла у песму и изгурала је до краја, те је имала маестрални наступ са пуно енергије и шарма.

На питање шта мисли која би песма могла да победи на овогодишњем „Евросонгу“, брза или балада, Мирковић је истакао да не може само песма да победи и да је много чинилаца у томе.

„Песма побеђује 30 одсто, добра продукција и маркетинг 40 одсто, и само лобирање и утицај на медијску силу 30 одсто. Све заједно чини успех. Код Марије Шерифовић је био случај да смо имали највећу разлику између првог и другог места. Све се склопило. Код Бојане се, засад, у првом делу све склопило, а у другом ћемо видети да ли ће неко успети да нас надјача у свему томе“, рекао је Мирковић.

„Надам се да неће, али и ако успе ништа нисмо изгубили. Добили смо лепу представу и нешто што се у будућности може назвати једним лепим правим пројектом који ће изаћи из Србије. Морамо да схватимо да у Србији имамо понајвише за извоз уметности и спорта“, објаснио је шеф делегације Србије.

Он је указао да је „Песма Евровизије“ значајна и за имиџ земаља-учесница, јер може да допринесе његовом поспешивању.

Представнице Србије и Русије Бојана Стаменов и Паулина Гагарина - Sputnik Србија
Србија и Русија у финалу "Песме Евровизије"

С тим у вези, подсетио је да фестивал прати 1.700 новинара из света који су на лицу места.

„Не знам да ли има нека манифестација осим Олимпијаде која се ограничава на један сегмент друштва која има толику медијску пажњу. Овде имамо мултикултурални дијалог, причу о многим стварима. Бојана је добила страну у политичком делу ’Индипендента‘, што је очаравајуће, јер добити страну у том медију је тешко за много јаче и дуготрајније личности на светској сцени, а не за девојку која је дошла из једне мале средине, притом из једне нормалне, обичне породице. Данас, после 12 дана, постала је европска звезда број један“, подвукао је Мирковић.

Он је указао да у Хелсинкију, где је 2007. победила Марија Шерифовић, наша делегација није имала такву ситуацију, већ су Србију медији лагано заобилазили, што је у Бечу потпуно другачије, пошто су Бојану медији максимално прихватили.

Један од најозбиљних фаворита - представница Русија Полина Гагарина изводи химну миру A Million Voices - Sputnik Србија
„Евровизија“ следеће године у Сочију?

„Надам се да ће ова песма даље живети и наставити да носи једну јасну и јаку поруку целом свету“, закључио је Мирковић.

Бојана Стаменов у сутрашњем финалу „Песме Евровизије“, наступа под бројем 8, у првом делу такмичења.

Спутњик ће вечерас од 21 час уживо пратити финале музичког спектакла. Из минута у минут на нашем сајту и друштвеним мрежама извештаваћемо о дешавањима у бечкој дворани „Штатхале“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала