Руски инвеститори желе да инвестирају у ИТ пројекте у Србији

© Flickr / Jun OhashiЛаптопови, чија се производња планира, ће у потпуности бити направљени од руских компоненти.
Лаптопови, чија се производња планира, ће у потпуности бити направљени од руских компоненти. - Sputnik Србија
Пратите нас
У Београду је данас организована конференција на којој ће се шест руских инвеститора упознати са пројектима из области информационих технологија из Србије и региона, у које су спремни да улажу.

Организатори догађаја су ИТ парк из Казана, фирма Мотсни консалтинг из Србије и бизнис агенција „Фландерс инвестментс“ из Белгије.

Игор Мотсни, представник Мотсни консалтинга, казао је Танјугу да је Београд изабран за први град у коме ће бити одржана таква инвестициона конференција за ИТ стартапе из Србије и региона, која се већ три године одржава у Русији.

„Циљ овог догађаја је да инвеститори из Русије пронађу интересантне пројекте из Србије и целог региона у које би били спремни да улажу. Значај овог догађаја је што ови инвеститори нису долазили раније ни у Србију ни у регион“, навео је Мотсни.

Инвеститори ће имати прилику да погледају 20 презентација — 17 из Србије, две из Хрватске, једну из Шпаније, а данас ће своје пројекте представити пре свега младе ИТ компаније које траже улагаче како би реализовали своје идеје, рекао је Мотсни.

„До конкретних пројеката још није дошло, али ми се надамо да ће, после овог догађаја, бити остварена сарадња између инвеститора и домаћих ИТ фирми“, навео је Мотсни.

Он је најавио да ће после Београда, овакве конференције бити организоване и у Новом Саду, Истанбулу и Дубаиу.

Атон Грачев, представник ИТ парка, који је бизнис инкубатор, рекао је да је циљ њихове посете представљање компаније и инфраструктуре.

Грачев је додао да они раде већ три године у Русији, а циљ је да прошире сарадњу и на друге земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала