Кумановски сценарио на Косову

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIПолиција самопроглашене државе Косово
Полиција самопроглашене државе Косово - Sputnik Србија
Пратите нас
Тужилац специјалног тужилаштва Косова Али Реџа изјавио је да би догађаји идентични као у Куманову могли да се понове на Косову.

„Сличан случај као у Куманову се спрема на Косову“, рекао је Реџа не наводећи никакве детаље и истичући да су о таквој могућности обавештене косовске институције.

Он је додао и да тренутно ради на једном тешком случају за „који се очекује да ће се десити“, али да је у току истрага о материјалним доказима и лицима, и да ће Косово спречити свако кривично дело.

Евакуација становништа оклопним возилом, Куманово- Македонија - Sputnik Србија
Генерал: Куманово напали плаћеници, а не терористи

„Случај који се припрема на Косову није повезан са случајем у Македонији, али нека лица која су укључена у догађаје у Куманово се везују и са овим случајем који се припрема на Косову и чије актере пратимо“, рекао је тужилац специјалног тужиластва Косова Али Реџа. 

Скопље, протест - Sputnik Србија
Македонија између чекића и наковња

Осим тога, Реџа је навео да му је од родбине убијених у Куманову стигло девет захтева да се понови обдукција јер, како наводе, не верују у објективност македонскиих институција.

„Сви су они предали захтев да се да налог одељењу здравства да се обудкција понови, јер сумњају у објективност налаза“, рекао је Реџа у интервјуу за јавни сервис Косова.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала