Кери остао у болници, данас се враћа у Америку

© REUTERS / BRIAN SNYDERЏон Кери на бицикли
Џон Кери на бицикли - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички државни секретар Џон Кери, који је у Француској сломио десну ногу док је возио бицикл на делу трасе где се одржава бициклистичка трка Тур де Франс, остао је ноћас у болници у Женеви, а данас ће се вратити у САД, саопштио је Стејт департмент.

„Државни секретар је намеравао да крене синоћ за САД, али после додатних консултација закључено је да је за њега боље да остане током ноћи у болници, на посматрању из предострожности“, навео је у саопштењу портпарол Стејт департмента Џон Кирби.

Кирби је додао да је Кери добро расположен и да је обавио низ телефонских разговора, укључујући и са америчким председником Бараком Обамом, пренела је агенција Ројтерс.

Раније је објављено да је Кери отказао планиране посете Мадриду и Паризу.

Џон Кери на бицикли - Sputnik Србија
Џон Кери пао са бицикла, превезен у болницу

Кери је. возећи бицикл. ударио у ивичњак, пао и сломио десну бутну кост, али повреда није опасна по живот и очекује се његов потпуни опоравак, рекао је раније Кирби.

Он је јуче требало да отпутује у Мадрид, у прву посету Шпанији у својству државног секретара, током које је требало да потпише билатерални војни споразум који би САД омогућио да трајно користи ваздухопловну базу у Морону, у провинцији Севиља.

Данас је требало да оде у Париз на састанак са ирачким премијером Хајдаром ел Абадијем и члановима коалиције која се бори против екстремне џихадистичке организације Исламска држава.

Војна база Морон, Шпанија - Sputnik Србија
Америчка војска од сада стално присутна у Шпанији

Кери је после инцидента у Сјонзијеу, близу Шамонија у француским Алпима, хеликоптером пребачен у Универзитетску болницу у Женеви.

Кери је у суботу у Женеви разговарао са министром спољних послова Ирана Мухамедом Џавадом Зарифом у настојању да се обезбеди коначни споразум о иранском нуклеарном програму, пре 30. јуна који је постављен као рок за његово постизање.

Разговори нису ушли у други дан, како је планирано, након што је Техеран одбацио кључни захтев Запада о инспекцији нуклеарних постројења.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала