Кина: Оптужбе САД за сајбер напад контрапродуктвне

© Flickr / Martin KennyСајбер вежбе
Сајбер вежбе - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке државе се понашају неодговорно оптужујући Кину да је компромитовала податке четири милона амeричких грађана, изјавио је данас портпарол кинеске амабасаде у Вашингтону Џу Хаикуан за Спутњик.

Национална америчка Канцеларије за управљање кадровима саопштила је јуче да постоји могућност да су компромитовани лични подаци четири милиона актуелних и бивших службеника, као и да су у току провере да ли су починиоци стационирани у Кини.

Ботовање се појавило од како су се појавили и компјутерски вируси. Првобитно се ботовање користило за решавање тешких  математичких операција, а користиле су га и владе страних држава. - Sputnik Србија
Пентагон признаo да САД нису имуне на озбиљне хакерске нападе
„У суштини, Канцеларија је одељење људских ресурса за целу Савезну владу. Они добијају сигурносне податке и рутинске контроле за људе које желе да безбедносно провере“, рекла је дописница Ал џазире из Вашингтона.

„Велико питање остаје какве су тачно информације украдене? Да ли је то број социјалног осигурања, број личне карте или су то информације о плати. За сада Канцеларија није објавила.“

Извор за спровођење закона САД рекао је за Ројтерс да се верује да „страно лице или влада“ стоји је иза хакерског напада. Власти су у потрази за могућим кинеским везама“.

„Исхитрено доношење закључака и хипотетичке оптужбе су крајње неодговорне и контрапродуктивне“, рекао је портпарол кинеске амабасаде Хаикуан, наглашавајући да је у борби против сајбер напада неопходна међународна сарадња заснована на међусобном поверењу и узајамном поштовању.

Сајбер безбедност - Sputnik Србија
Русија, Кина и Севрена Кореја главна сајбер претња САД
Кинески званичник је рекао да се сајбер напади врше у целом свету и да је веома тешко пратити хакерске активности.

„Кина је уложила велике напоре у борби против сајбер напада, у складу са кинеским законима и прописима, који забрањују сајбер злочине свих облика“, истакао је он.

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) је јуче покренуо истрагу о овом сајбер нападу и обећао да ће пронаћи починиоце.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала