Гори складиште нафте код Кијева, страдали ватрогасци (видео)

© Sputnik / Алексей Вовк / Уђи у базу фотографијаПожар у складишту нафте у околини Кијева
Пожар у складишту нафте у околини Кијева - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање један ватрогасац је страдао, а шесторо се води као нестало у великом пожару који је захватио комплетно складиште нафте недалеко од Кијева.

Према наводима руских медија, повређено је бар 15 ватрогасаца у покушају да угасе пожар који је избио у понедељак увече.

Иако се чинило да су екипе током ноћи успеле да укроте ватру, у уторак ујутру су се приликом гашења догодиле експлозије које су распламсале пожар.

Према наводима министра унутрашњих послова Украјине Арсена Авакова, неколико ватрогасаца је страдало, а најмање шесторица су пребачена у болницу.

Око 50 ватрогасних бригада је кренуло у помоћ колегама, али су морале да се врате назад, због велике опасности од ширења пожара.

У складишту се налази око 15 тона различитих врста нафтних деривата, а сумња се да је експлозије проузроковао течни нафтни гас.

Претходно је објављено да је неколико великих резервоара са горивом у нафтном складишту близу Кијева захватио пожар и да је најмање пет особа повређено. Ватра је избила у понедељак увече, а на резервоаре се проширила у току ноћи, саопштило је украјинско Министарство за ванредне ситуације.

Више од 200 ватрогасаца из 45 ватрогасних јединица покушало је да током ноћи угаси пожар на складишту нафте у селу Карјачи, 40 километара југозападно од украјинске престонице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала