Немачке обавештајне службе шпијунирале колеге на захтев САД

© Фото : Teresa HowesКомпјутер
Компјутер - Sputnik Србија
Пратите нас
Праћење немачких агената вођено је у бази у Бад Ајблингу, где су они радили, пише лист „Билд ам зонтаг“. Он наводи да је БНД почео да прати своје колеге 2006. године. Руководство специјалне службе је донело такву одлуку након што се сазнало да Агенција за националну безбедност САД прати немачко-француске војне корпорације „ЕАДС“ и „Еурокоптер“.
Шпијунажа - илустрација - Sputnik Србија
Немачка и даље под окупацијом Америке

Како пише лист, праћење је вршено тајно, мимо знања сарадника БНД. Резултати праћења нису објављени.

Крајем маја, шеф БНД-а Герхард Шиндлер признао је да је ресор правио грешке у сарадњи са америчким специјалним службама. БНД није адекватно проверавао спискове објеката шпијунаже које је добијао од америчких колега.

Амерички медији су раније саопштили да је НСА користила техничке могућности немачких специјалних служби за праћење политичара из Француске и Аустрије. Захтеви америчких служби немачким колегама броје се на хиљаде. 

Федерална обавештајна служба Немачке је не само пружала добијене информације Американцима, већ их је користила и у своје сврхе. Ради се, како о пресретању метаподатака (ко је са киме и када разговарао телефоном или се дописивао електронском поштом), тако и потпуно разоткривање позива и текстова писама, као и гласовних порука.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала